همانطور که بیان شد، تمامی فعالیتها و اقدامات مربوط به کد نویسی داخلی سایت، که بهمنظور افزایش رتبه سایت در گوگل انجام میشود را سئو داخلی مینامند. بنابراین منظور از سئو داخلی، بهینهسازی محتوا و کدهای مربوط به html وبسایت است. انجام سئو درست و اصولی، علاوهبر تفسیر بهتر موتورهای جستوجو از سایت، به کاربران نیز برای درک بهتر محتوای صفحات، کمک میکند.
از مهمترین فاکتورهای سئو است. هر صفحه باید دارای یک عنوان واحد باشد که کلمات کلیدی در آن قرار دارد. تگ عنوان، بخش مهمی از محتواست، که نشان میهد قرار است درمورد چه موضوعی صحبت کنیم. استفاده از عناوین جالب و جدید، کاربران بیشتری را به صفحه شما هدایت خواهد کرد.
در هر متن علاوه بر تگ عنوان، چندین زیر عنوان یا هدینگ هم وجود دارد که ارزش آنها به اندازهی متن است، از این رو بهتر است هدینگهایی طراحی کنیم که مخاطب را برای خواندن مطلب کنجکاو کند. همه افراد متن جالب را بیشتر دوست دارند، گوگل هم به متون جذاب رتبه بالاتری میدهد.
این تگها در کلیک کردن کاربر در صفحه نتایج موتورهای جستجو اهمیت ویژهای دارد. هر چه تعداد کلیکها بیشتر باشد، صفحه مورد نظر در جایگاه بالاتری در صفحه نتایج جستجو قرار میگیرد. این، بهاین معنی است که توضیحات متا، بقدر کافی مفید بوده که توانسته بازدیدکننده بیشتری را به سمت خود جلب کند تا روی آن کلیک کنند.
موتور جستوجوی گوگل، تگ کلمات کلیدی را نادیده میگیرد و استفاده از این کلمات تاثیری بر سئوسایت ندارد. بنابراین هرچند این شیوه در گوگل کارایی چندانی ندارد، اما توصیه میشود در هر صفحه حداقل یک کلمه کلیدی، تعریف و برای آن محتوا تولید شود.
1- سئو تکنیکال، ستون فقرات سایت شما شکننده است!
به جرات میتوان گفت که مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتور برای موفقیت یک سایت توجه به استانداردهای سئو هنگام طراحی و کدنویسی آن است. گوگل برای درک محتوای صفحه باید پیش از هر چیز به آنها دسترسی داشته باشد و این نحوه دسترسی وابستگی مستقیم به ساختار سایت شما و نحوه کدنویسی آن خواهد داشت.
2- استراتژی سئو، برنامه ریزی، برنامه ریزی و بازهم برنامه ریزی!
برای شروع کار خود نیازمند یک استراتژی مشخص و دقیق خواهیم بود. استراتژی ما در سئو براساس شناخت ما از مخاطب و تحلیل رقبا شکل میگیرد. براساس موضوعات هدف خود و ادبیات کاربران عبارات کلیدی هدف را شناسایی میکنیم و با توجه به وضعیت رقبای خود و نقاط ظعف و قوت آنها یک برنامه ی اجرایی برای هدف گذاری و تولید محتوا در نظر میگریم.
3- تولید محتوا، ارزش آفرینی محتوایی یا بازاریابی محتوایی؟
پس از آنکه صفحات شما در دسترس گوگل قرار گرفت، محتوای آن بررسی شده و موضوع صفحه تعیین میگردد. نگارش محتوا علاوه بر توجه به مخاطب نیازمند شناخت دقیق از الگوریتم های گوگل برای بررسی و درک آن است. سایت های بسیاری وجود دارند که صفحات آنها مملو از محتوای غنی و ارزشمند است ولی به دلیل عدم شناخت از این الگوریتم ها موفقیتی در سئو کسب نمی کنند.
4- لینک سازی، صندوق رأی آرا برای هر سایت
کیفیت محتوا و ساختار استاندارد موجب میشود که گوگل محتوای شما را به درستی درک کند، در بسیاری از پروژه های سئو میزان رقابت بالا نیست و رعایت همین نکات برای رسیدن به رتبه یک گوگل کفایت میکند ولی اگر این نکات توسط همه رعایت شد کدام یک مستحق جایگاه بهتر است؟
لینک سازی به دو بخش اصلی داخلی و خارجی تقسیم میشود. لینک سازی داخلی موجب میشود که گوگل درک درستی از ساختار سایت و ارتباط موضوعی صفحات داشته باشد و لینک سازی خارجی ارزش و اعتبار هر صفحه در فضای اینترنت را مشخص میکند. شناخت و پیاده سازی استراتژی های لینک سازی به ما کمک میکند که در رقابت های پیچیده تر نیز شانس موفقیت بالایی داشته باشیم.
5- آنالیز و برنامه ریزی، سئو یک فرآیند پویا و همیشه در حال تغییر است!
در آخرین قدم تلاش میکنیم تا نتایج بدست آمده از 4 مرحله قبلی را تحلیل کرده و با استفاده از اطلاعات آماری که از گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس جمع آوری میکنیم استراتژی های خود را بهینه کنیم. آنالیز و برنامه ریزی مرز جدایی میان دانش و دانایی است، در این مرحله تجربه به کمک دانش آمده و چشم اندازهای جدیدی را پیش روی ما ایجاد میکند.